Jaarcursus wildplukken (e-learning)

DGKLab-Beeld_crop-960x300

Ga virtueel met mij mee op Wilderpad!!

Elke week verdiepen we ons in één plant, kruid, boom of paddenstoel die hoort bij dat moment/jaargetijde. Op afstand, vanaf je eigen woonplek en individueel (zonder Zoom- of Teams-bijeenkomsten).

Jaar 1

Je krijgt toegang tot een digitale omgeving met elke maand 4 of 5 lesbrieven over een plant, kruid of boom. De lesbrieven worden je in een week-volgorde aangeboden: de ervaring leert dat je het beste elke week één plant (kruid of boom) kunt behandelen.

De lesbrief bevat een uitgebreide uitleg over de determinatie, achtergrondverhalen, recepten (meer en meer vegan) en informatie over de inhoudsstoffen. En over de medicinale werking.

Je gaat daarmee zelf aan de slag en ontdekt de mogelijkheden van de plant. Je gaat naar buiten en leert daar de eetbare planten te herkennen. Met het gevonden wildpluksel maak je gerechten, drankjes, tincturen, zalf, crèmes, wasmiddel, shampoo, schoonmaakmiddel enz.

Daarnaast kun je deelnemen aan een besloten groep op Facebook. Interactief, met vragen en antwoorden over en weer. Recepten daar uitwisselen is fijn. En wellicht zijn er nog mooie, oude of nieuwe, verhalen over de plant te vertellen of legendes te delen. Je bepaalt zelf in welke mate je bijdraagt aan deze online uitwisseling. Heb of wil je geen Facebook? Je kunt mij ook vragen stellen per mail.

Je kunt op elk moment instappen en vervolgens jouw jaar doorlopen. Na dat jaar mag je gewoon in de Facebook-groep blijven. De lesbrieven blijven voor jou ook beschikbaar in de leeromgeving, zodat je kunt herhalen en alle informatie kunt terugvinden. Ze zijn bovendien printbaar.

Dus … lijkt het jou wat om een mooi natuurlijk jaar te ervaren? Het leukste en gezondste cadeau dat jezelf of een ander kunt geven!

De cursus kost regulier slechts 250 euro voor een heel jaar. Realiseer je hierbij dat je zult gaan besparen op je uitgaven aan boodschappen. Wil je in termijnen betalen, dan kan dat: stuur me in dit geval eerst even een mailtje.

Hier zie je de voorlopige inhoud van cursusjaar 1 in 2023.

-.-.-

Heb je interesse voor de lesbrief over een specifieke plant: kies dan één lesbrief, voor 10 euro. Doe je bestelling: zie daarvoor de index van het eerste en tweede jaar in mijn winkel. Schrijf je je daarna in voor de hele jaarcursus, dan betaal je de rest van het jaarbedrag gewoon bij.

Jaar 2

Na afronding van het eerste cursusjaar wildplukken óf tegelijkertijd of metéén (beetje afhankelijk van je interesse en wat je al weet over wilde planten: stuur me even een mailtje als je hier vragen over hebt) kun je deelnemen aan cursusjaar 2.

Met circa 50% paddenstoelen en 50% planten, kruiden, bomen, wortels enz. Plus inmaken, fermenteren en van alles wat nog niet in jaar 1 aan bod is gekomen. Verbreding én verdieping van je kennis over wildplukken dus!

Stap je in? Dit cursusjaar kost je eveneens regulier slechts 250 euro. En betalen in termijnen kan, als je me eerst even een mailtje stuurt.

Hier zie je de voorlopige inhoud van cursusjaar 2 in 2023 (in de maanden juli t/m december volgen er nog interessante aanvullingen).

Jaar 1 én 2

Dat kan! Voor de reguliere prijs van 425 euro, als je de jaarcursussen tegelijk gaat starten. Klik hiervoor door naar de winkel.

Cursus jaar 1

250
 • Behapbaar: elke week maar één plant, kruid of boom
 • Diepgaand: leer die plant, dat kruid of die boom grondig kennen
 • Opbouwend: stap voor stap je kennis, ervaring en zekerheid laten toenemen
 • Direct toepasbaar: de plant, het kruid of de boom is vindbaar in betreffende periode
 • In je eigen tempo: de lesbrieven blijven altijd beschikbaar
 • Niet alleen: toegang tot de besloten cursistengroep op Facebook
 • Compleet: 51 lesbrieven in een jaar tijd
 • Betaalbaar (ook in termijnen te voldoen)
Digitaal

Cursus jaar 2

250
 • Méér planten, kruiden en bomen, en véél paddenstoelen
 • Met extra informatie over diverse toepassingsmogelijkheden
 • Weer in ieder geval 50 nieuwe lesbrieven in een jaar tijd
 • Eveneens betaalbaar (ook in termijnen te voldoen)
Digitaal