Jaarcursus (online)

DGKLab-Beeld_crop-960x300

Ga virtueel met mij mee op Wilderpad!!

Elke week verdiepen we ons in één plant, kruid, boom of paddenstoel die hoort bij dat moment/jaargetijde. Op afstand, vanaf je eigen woonplek en individueel (zonder Zoom- of Teams-bijeenkomsten).

Jaar 1

Je krijgt elke maand toegang tot 4 of 5 lesbrieven over een plant, kruid of boom. De lesbrieven worden je in een week-volgorde aangeboden: de ervaring leert dat je het beste elke week één plant (kruid of boom) kunt behandelen.

De lesbrief bevat een uitleg over de determinatie, achtergrondverhalen, recepten (meer en meer vegan) en informatie over de inhoudsstoffen. De medicinale werking van diverse planten krijg je eveneens mee.

Je gaat daarmee aan de slag en ontdekt de mogelijkheden van de plant. Je gaat naar buiten (is ook goed voor je stappenteller …) en leert daar de eetbare planten te herkennen. En we maken – wederom op afstand – gerechten, drankjes, tincturen, zalf, crèmes, wasmiddel, shampoo, schoonmaakmiddel enz. 

Daarnaast kun je deelnemen aan een besloten groep op Facebook. Interactief, met vragen en antwoorden over en weer. Recepten daar uitwisselen is fijn. En wellicht zijn er nog mooie, oude of nieuwe, verhalen over de plant te vertellen of legendes te delen. Je bepaalt zelf in welke mate je bijdraagt aan deze online uitwisseling. Heb of wil je geen Facebook? Je kunt mij ook vragen stellen per mail.

Je kunt op elk moment instappen en vervolgens jouw jaar doorlopen. Na dat jaar mag je gewoon in de Facebook-groep blijven. De lesbrieven blijven voor jou ook beschikbaar in de leeromgeving, zodat je kunt herhalen en alle informatie kunt terugvinden.

Dus … lijkt het jou wat om een mooi natuurlijk jaar te ervaren? Het leukste en gezondste cadeau dat jezelf of een ander kunt geven. De cursus kost 250 euro voor een heel jaar!

Hier zie je wat er allemaal aan bod is gekomen in 2022 (in 2023 zullen er wat wijzigingen zijn).

-.-.-

Heb je interesse voor de lesbrief over een specifieke plant: kies dan één lesbrief, voor 10 euro. Doe je bestelling (zie daarvoor de index eerste en tweede jaar in mijn winkel) en laat me per mail even weten welke lesbrief je wilt ontvangen. Schrijf je je daarna in voor de hele jaarcursus, dan betaal je de rest van het jaarbedrag gewoon bij.

Jaar 2

Na afronding van het eerste jaar óf tegelijkertijd of metéén (beetje afhankelijk van je interesse en wat je al weet over wilde planten: stuur me even een mailtje als je hier vragen over hebt) kun je deelnemen aan cursus jaar 2.

Met circa 50% paddenstoelen en 50% planten, kruiden, bomen, wortels enz. Plus inmaken, fermenteren en van alles wat nog niet in jaar 1 aan bod is gekomen. Verbreding én verdieping dus.

Doe je weer mee? Ook dit cursusjaar kost je slechts 250 euro.

Hier zie je wat er in jaar 2 aan bod is gekomen in 2022 (in 2023 volgt de aanvulling voor de maanden april t/m december, daarnaast zullen er ook in dit cursusjaar nog wat wijzigingen zijn).

Jaar 1 én 2

Dat kan! Voor 425 euro, als je de jaarcursussen tegelijk gaat starten. Klik hiervoor door naar de winkel.

Cursus jaar 1

250,-
  • Elke week aandacht voor één plant, kruid of boom
  • Veel determinatie-informatie o.a. via video's
  • De plant van de week is vindbaar en bruikbaar in die periode
  • Lesbrieven blijven altijd beschikbaar
  • Toegang tot de besloten community op Facebook
  • Deelname voor een héél jaar lang voor maar 250 euro
Digitaal

Cursus jaar 2

250,-
  • Veel diverse paddenstoelen
  • En nog meer planten en toepassingen
  • Deelname voor een héél jaar lang eveneens voor 250 euro
Digitaal